Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μαμά και κόρη: κάνε τη σχέση σας καλύτερη!

                                         

17-06-2013
Η μαμά σου θα είναι πάντα ξεχωριστή, ακόμα κι αν δεν πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη που θα μπορούσες να έχεις. Δες τι μπορείς να της ζητήσεις εσύ να κάνει για να βελτιώθει η σχέση σας, και τί πρέπει να προσπαθήσεις εσύ να κάνεις!
Μαμά και κόρη: κάνε τη σχέση σας καλύτερη!



Μαμάδες και κόρες μπορούν να είναι φίλες. Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ για να πετύχει αυτή η σχέση...


Μείνε στο «τώρα» 
Μην επαναφέρεις σε κάθε διαφωνία παλιότερες διαμάχες. Απόφυγε αναφορές σε παλιότερους τσακωμούς και εστίασε στο παρόν.

Μάθε να επικοινωνείς Επειδή καμία από τις δύο δεν είναι ο μάντης Κάλχας, θα πρέπει πάντοτε να λέτε ό,τι αισθάνεστε αλλά ευγενικά και με ήπιο τόνο. Άκου, επίσης, τι έχει να σου πει. Ακούω σημαίνει «αντιλαμβάνομαι τι μου λέει ο άλλος» και όχι «ξέρω ήδη τι θα μου πει».

Μπες στη θέση της Κατανόησε ότι έχετε μεγαλώσει με διαφορετικές εμπειρίες, σε διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και ανήκετε σε άλλη γενιά. Επομένως, σκέφτεστε διαφορετικά. Προσπάθησε να είσαι επιεικής μαζί της.

Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε Μην προσπαθείτε να πείσετε η μία την άλλη να αλλάξει νοοτροπία. Απλώς αποφασίστε ότι διαφωνείτε και σεβαστείτε το δικαίωμα της διαφωνίας.

Βάλε τα όριά σου Για τη δική σου ισορροπία, μην αφήνεις τη μητέρα σου να χειρίζεται τη ζωή σου. Εξήγησέ της μέχρι που είναι τα όριά της και όταν αρχίσει να τα καταπατά, πες της ότι αυτό δεν κάνει καλό σ' εσένα και στη σχέση σας.

Ζήτα τη συμβουλή της «Συμβουλή είναι αυτό που ζητάμε από κάποιον όταν ξέρουμε ήδη την απάντηση, αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» αναφέρει η βραβευμένη συγγραφέας Erica Jong. Το να ζητάς τη βοήθειά της ή τη γνώμη της για κάτι δείχνει ότι νοιάζεσαι γι' αυτήν και δεν την αποκλείεις από τη ζωή σου.

Μην προσπαθείς να την «αλλάξεις» Αναρωτήσου τι είδους σχέση θέλεις να έχεις μαζί της και ανάλαβε το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί γι’ αυτή τη σχέση.

Συγχώρεσε Όλοι κάνουμε λάθη - και- οι μητέρες και οι κόρες. Η ζωή δεν έχει οδηγίες χρήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου