Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Self tan: τέλειο μαύρισμα χωρίς ήλιο, άμεσα!

Απόκτησε ηλιοκαμένη, μπρούτζινη επιδερμίδα πριν το πάρει χαμπάρι ο ήλιος. Δες τους 15 κανόνες της Beauty Editor για επιτυχημένο self tan!

Άραγε, είναι δυνατόν να αποκτήσουμε μπρούντζινο δέρμα, χωρίς να εκτεθούμε στις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες; Μπορούμε να κυκλοφορούμε με μαυρισμένη, σέξι επιδερμίδα ακόμη κι αν τη «βγάλουμε» όλο το καλοκαίρι στη σκιά; Η απάντηση είναι «ναι»! 

Υπάρχει τρόπος για να αποκτήσεις χρυσαφένια επιδερμίδα δίχως να τη θέσεις σε κίνδυνο ούτε λεπτό. Το self tanning μπορεί να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα: κεχριμπαρένιο δέρμα που θα ζήλευαν όλες οι stars του Χόλιγουντ και αυθεντικά μεσογειακό μαύρισμα μέσα σε λίγα λεπτά!


Γιατί να επιλέξεις μία κρέμα self-tanning;

Η χρήση των προϊόντων αυτομαυρίσματος (self tanning) σε διασφαλίζει πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες πρόωρης γήρανσης και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αφού δεν έχεις την ανάγκη να εκτεθείς με τις ώρες στον ήλιο για να αποκτήσεις το μπρονζέ χρώμα που τόσο επιθυμείς.

Τι λένε για όλα αυτά οι ειδικοί; 

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιστήμονες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, το FDA, η Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία θεωρούν τα προϊόντα αυτά ασφαλή και εναλλακτική λύση για το μαύρισμα. Επίσης, στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic (η πιο ολοκληρωμένη μη-κερδοσκοπική/ερευνητική κλινική στον κόσμο) αναφέρεται ρητά: «Το ενεργό συστατικό που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα αυτομαυρίσματος ονομάζεται διυδροξυακετόνη (DHA), η οποία μόλις απλώνεται στο δέρμα αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας και δημιουργεί μια προσωρινή όψη μαυρισμένου δέρματος. Το χρώμα δεν ξεπλένεται, αλλά υποχωρεί σταδιακά και ομοιόμορφα μέσα σε λίγες ημέρες». Παράλληλα, αυτά τα προϊόντα περιέχουν ενυδατικά συστατικά εκχυλίσματα φυτών και βιταμίνες και είναι ιδανικά για κάθε τύπο επιδερμίδας.
Διάλεξε το σωστό προϊόν

Στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία προιόντων αυτομαυρίσματος, κρέμες, gel, ορούς και σπρέι που χαρίζουν άμεσα ένα ωραίο φυσικό μαύρισμα. Επίλεξε τη φόρμουλα που δένει γάντι με το δέρμα σου.
  • Αν έχεις ξηρό δέρμα, σου ταιριάζουν οι κρέμες και οι λοσιόν.
  • Αν έχεις λιπαρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, προτίμησε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι ή mousse.
  • Αν είσαι εντελώς αρχάρια και άπειρη σχετικά με τον τύπο του δέρματός σου, τη λύση θα σου δώσει μια αισθητικός.
  • Για να νιώσεις απόλυτα ασφαλής, δοκίμασε στην αρχή ένα πολύ ελαφρύ χρώμα για μερικές ημέρες, δες πώς δείχνει επάνω σου και σιγά σιγά προχώρα μέχρι να βρεις την επιθυμητή μπρονζέ απόχρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου